Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

ABD'de çip üretimi için ayrılan bütçe personel yetiştirmek için de kullanılacak

Smartsis Çevrimiçi

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,510
4,325
3,424
ABD'de “CHIP Yasası” kapsamındaki sübvansiyonların bir kısmı sektöre personel yetiştirmek için kullanılacak

ABD'de çip üretimi için ayrılan bütçe personel yetiştirmek için de kullanılacak

ABD'de yerel ve yabancı şirketler tarafından devlet sübvansiyonlarıyla inşa edilecek yeni çip üretim tesislerinde, yerel uzmanlar tarafından doldurulması gereken çok sayıda iş imkanı doğacak. Bloomberg'e göre, bu uzmanların yeterli sayıda yetiştirilmesi, "Çip Yasası" kapsamında hükümet tarafından sağlanacak fonlarla mümkün olacak.

2023 Yılına Kadar Teknik Uzman Açığı​

Bazı tahminlere göre, 2030 yılına kadar Amerikan yarı iletken endüstrisinde teknik uzman açığı 90.000 kişi olacak ve bu açığı kısmen kapatmak için sadece özel şirketlerin değil, aynı zamanda devletin de eğitimlerini finanse etmesi gerekecek. Bloomberg'in bilgilerine göre, ABD'de yeni tesisler kurmayı planlayan Intel, Samsung, TSMC ve Micron gibi şirketler, her biri bu ihtiyaçlar için 40-50 milyon dolar harcamaya hazır.

Eğitim Programlarına Yönlendirilen Fonlar​

ABD yetkilileri ayrıca, yarı iletken endüstrisi için on eğitim programını finanse etmek amacıyla her biri için 500.000 ila 2 milyon dolar arasında değişen miktarlarda fon ayırmayı planlıyor. Bu fonlar, ülkenin Ulusal Yarı İletken Teknolojileri Merkezi'nin oluşturulması ve geliştirilmesi için ayrılan 5 milyar dolardan sağlanacak.

50 Eğitim Kurumunda Yeni Programlar​

2022 yılında "Çip Yasası"nın imzalanmasından bu yana, ABD'deki yaklaşık 50 belediye eğitim kurumu, yarı iletken endüstrisi için uzman yetiştirme programlarını müfredatlarına ekledi. Aynı zamanda, ABD'de çip üretim tesisi kurmak için 12. hibe başvurusu ilan edildi. Florida merkezli Rogue Valley Microdevices şirketi, savunma ve biyoteknoloji alanlarında kullanılan çiplerin üretileceği bir tesis inşa edecek.

Rogue Valley Microdevices ve Yeni Tesisleri​

Florida merkezli Rogue Valley Microdevices şirketi, savunma ve biyoteknoloji sektörlerinde kullanılan çipleri üretmek için yeni bir tesis inşa edecek. Bu girişim, ABD'deki çip üretimini artırmak ve sektördeki uzman açığını kapatmak adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Çip Yasası'nın Etkileri ve Gelecek Beklentiler​

"Çip Yasası", ABD'nin yarı iletken endüstrisindeki uzman açığını kapatmak ve yerel üretimi artırmak için önemli bir araç olarak kabul ediliyor. Bu yasa kapsamında sağlanan fonlar, hem eğitim programlarının genişletilmesine hem de yeni üretim tesislerinin kurulmasına katkı sağlıyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6