- 8 Haz 2024
- 8,510
- 4,325
- 3,424

ASUS, geçen ay Intel® Tech Tour etkinliğinde kapsamlı AIoT çözümlerini duyurdu. ASUS IoT, akıllı perakende, akıllı üretim, akıllı şehir ve akıllı sağlık hizmetleri gibi çeşitli sektörler için en son yeniliklerini sergiledi. ASUS genel merkezinde düzenlenen etkinlikte, 100’den fazla medya temsilcisi ASUS AIoT çözümlerinin gücünü ve sektöre getirdiği yenilikleri gördü.
Yenilikçi Yarış Simülatörü
Elektrikli yarış arabalarıyla tanınan ERA Advanced, ASUS ve Intel iş birliğiyle yapay zeka destekli bir yarış simülatörü geliştirdi. Bu simülatör, gelişmiş yapay zeka eğitim koçu ile donatıldı. ASUS ROG Zephyrus G16 ve ASUS IoT PE3000G donanımları, bu simülatörün temel bileşenleri olarak kullanıldı. Yapay zeka unsurları, yarış sırasında otomobilden ve oyundan veri toplayarak gerçek zamanlı analiz ve geri bildirim sağladı.Akıllı Perakende Çözümleri
ASUS IoT, süpermarketlerde operasyonları kolaylaştırmak için Akıllı İkmal Çözümü’nü tanıttı. Bu sistem, bozulabilir ürünlerin stoklama süreçlerini otomatikleştirerek operasyonel verimliliği artırır ve israfı azaltır. ASUS OneID IoRT çözümü ise perakende deneyimini geliştirerek müşteri bilgilerini analiz eder ve daha bilinçli kararlar alınmasına yardımcı olur.Akıllı Üretim Çözümleri
ASUS AISVision, OpenVINO Toolkit desteği ile AI AOI denetimi için kullanımı kolay bir araç seti sunuyor. Bu araç seti, geliştiricilerin kendi yapay zeka modellerini hızlıca oluşturmalarını sağlar ve iş yükünü %80 oranında azaltır. Bu çözüm, yüksek üretkenlik ve verimlilik sunarak akıllı üretimi destekler.Akıllı Şehir Çözümleri
ASUS IoT, akıllı şehir uygulamaları için Araç ve İnsan Akışı Analitiği özelliğini sunuyor. Bu çözüm, gelişmiş yapay zeka çıkarımı ve görüntü işleme yetenekleri ile dikkat çekiyor. ALPR Edge AI geliştirme kiti, akıllı park etme çözümleri sunarak %99,9 doğruluk sağlar ve düşük ışık koşullarında bile yüksek performans gösterir.Akıllı Sağlık Çözümleri
ASUS, sağlık hizmetleri alanında AI destekli EndoAim çözümünü tanıttı. Bu çözüm, polipleri doğru bir şekilde tespit ederek doktorların doğru değerlendirmeler yapmasına yardımcı olur. EndoAim, sağlık hizmeti sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirir ve gereksiz biyopsilerin önüne geçer.ASUS’un bu yenilikçi AIoT çözümleri, farklı sektörlerde dijital dönüşümü hızlandırarak daha verimli ve etkili sistemler sunmayı hedefliyor.