- 8 Haz 2024
- 10,184
- 5,641
- 4,424
E-Devlet ile EYT emeklilik başvurusu nasıl yapılır sorusuna güncel yanıt arıyorsanız bu haberimizi okumadan geçmeyin.
EYT (Erken Emeklilik Talebi) için başvuru yapmak isteyenler için E-Devlet platformu oldukça kullanışlıdır. Buradan kolayca başvurunuzu yapabilir ve süreci takip edebilirsiniz.
E-Devlet üzerinden EYT emeklilik başvurusu yapmak oldukça kolaydır. Şifrenizi veya mobil imzanızı alarak, giriş yapabilir, başvurunuzu doldurabilir ve süreci takip edebilirsiniz.
EYT (Erken Emeklilik Talebi) için başvuru yapmak isteyenler için E-Devlet platformu oldukça kullanışlıdır. Buradan kolayca başvurunuzu yapabilir ve süreci takip edebilirsiniz.
E-Devlet Üzerinden EYT Emeklilik Başvurusu
EYT başvurusu için başvuru yapacak kişinin 4a veya 4b sigortalı olması gerekmektedir. Bu kişiler belirli şartları sağlıyorlarsa erken emeklilik talebinde bulunabilirler.Adım 1: E-Devlet Şifresi veya Mobil İmza Edinme
Öncelikle, E-Devlet üzerinden işlem yapabilmek için E-Devlet şifresi veya mobil imzanız olması gerekmektedir. Eğer henüz bu işlemleri yapmadıysanız, en yakın PTT şubesine giderek şifrenizi alabilirsiniz.Adım 2: E-Devlet'e Giriş Yapma
Şifrenizi veya mobil imzanızı aldıktan sonra, E-Devlet'in resmi web sitesi üzerinden sisteme giriş yapın. Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan hizmetler kısmından "Sosyal Güvenlik" seçeneğine tıklayın.Adım 3: Emeklilik Başvurusu Sekmesi
Sosyal Güvenlik bölümünde, "Emeklilik" sekmesini bulun ve üzerine tıklayın. Burada çeşitli emeklilik işlemleri seçenekleri çıkacaktır. "Erken Emeklilik Talebi (EYT)" seçeneğini seçin.Adım 4: Başvuru Formunu Doldurma
Başvuru formunu doldururken kimlik bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz önemlidir. Ayrıca emeklilik şartlarınıza ilişkin belgeleri de yüklemeniz gerekebilir.Adım 5: Başvurunun Onaylanması ve Takibi
Başvurunuzu tamamladıktan sonra sistemin size verdiği başvuru numarasıyla başvurunuzu takip edebilirsiniz. Başvurunuzun sonucunu da yine E-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.E-Devlet üzerinden EYT emeklilik başvurusu yapmak oldukça kolaydır. Şifrenizi veya mobil imzanızı alarak, giriş yapabilir, başvurunuzu doldurabilir ve süreci takip edebilirsiniz.