- 8 Haz 2024
- 8,520
- 4,325
- 3,424
iOS 17.6.1 güncellemesinden sonra iPhone depolama sorunları yaşıyorsanız, depolama alanını temizleyin, yedeklemeleri kontrol edin ve önbellekleri temizleyin.
iOS 17.6.1 güncellemesinin ardından bazı kullanıcılar iPhone’larının depolama alanında sorunlar yaşadığını bildirmiştir. Bu yazıda, iPhone'unuzda yaşadığınız depolama sorunlarını nasıl çözebileceğinizi adım adım açıklayacağız.
Bu adımları izleyerek, iOS 17.6.1 güncellemesinden sonra yaşadığınız iPhone depolama sorunlarını çözebilirsiniz. Düzenli olarak depolama alanınızı temizleyerek cihazınızın performansını optimize edebilir ve daha sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

iOS 17.6.1 güncellemesinin ardından bazı kullanıcılar iPhone’larının depolama alanında sorunlar yaşadığını bildirmiştir. Bu yazıda, iPhone'unuzda yaşadığınız depolama sorunlarını nasıl çözebileceğinizi adım adım açıklayacağız.
Depolama Alanını Temizleme
Depolama alanınızın dolması, güncelleme sonrası yaşanan bir sorun olabilir. Depolama alanını temizlemek için, iPhone’unuzun “Ayarlar” menüsüne gidin, “Genel” seçeneğini seçin ve ardından “iPhone Depolama”ya tıklayın. Burada, hangi uygulamaların ve dosyaların ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz. Gereksiz uygulamaları ve büyük dosyaları silerek alan açabilirsiniz.Yedeklemeleri ve Kötü Amaçlı Yazılımları Kontrol Etme
Yedeklemeler, iPhone’unuzun depolama alanını etkileyebilir. iCloud yedeklemeleri de dahil olmak üzere yedeklemelerinizi kontrol edin ve gereksiz olanları silin. Ayrıca, kötü amaçlı yazılımlar depolama sorunlarına neden olabilir. Bir antivirüs uygulaması kullanarak cihazınızı tarayın ve olası tehditleri temizleyin.Önbellekleri Temizleme ve Yazılım Güncellemelerini Kontrol Etme
Uygulama önbellekleri zamanla birikir ve depolama sorunlarına yol açabilir. Özellikle sosyal medya ve internet tarayıcıları bu konuda etkilidir. Uygulamaların önbelleklerini temizlemek için, uygulamanın içindeki ayarlara gidin veya gerekli temizlik işlemlerini yapın. Ayrıca, iOS’un güncel olup olmadığını kontrol edin; güncellemeler bazen mevcut sorunları çözebilir.Bu adımları izleyerek, iOS 17.6.1 güncellemesinden sonra yaşadığınız iPhone depolama sorunlarını çözebilirsiniz. Düzenli olarak depolama alanınızı temizleyerek cihazınızın performansını optimize edebilir ve daha sorunsuz bir deneyim yaşayabilirsiniz.