Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

Parallels Windows 7 Windows 10’a Nasıl Yükseltilir?

Smartsis Çevrimiçi

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,510
4,325
3,424
Parallels-Windows-7-Windows-10a-Nas%C4%B1l-Y%C3%BCkseltilir-640x426.jpg

Windows 7 kullanıcıları, işletim sistemlerinin kullanım ömrünün sonuna geldiğinin ve er ya da geç Windows 10’a yükseltmeleri gerektiğinin farkındadır.
Aynı şey, Windows 7 sanal makineleri hakkında Parallels’de Mac’lerinde çalıştıkları da söylenebilir.

Birçok kullanıcı sanal makinelere ihtiyaç duymasa da, bunu yapanlar kesinlikle nasıl yükseltileceğini bilmekten fayda sağlayacaktır.

Bu nedenle, Parallels Desktop for Mac’te Windows 7’yi Windows 10’a nasıl yükselteceğimize ilişkin adım adım bir kılavuz derlemeye karar verdik.

Parallels’de Windows 7’yi Windows 10’a nasıl yükseltebilirim?

Anlık VM oluşturun.

Bu adım yalnızca bir Windows 7 VM üzerinde herhangi bir iş yaptıysanız ve yükseltme için kaydetmeniz gerekiyorsa gereklidir.

Sanal makinenin tamamını, .pvm dosyasını sabit diskinizde bir yere kopyalayarak yedekleyebilirsiniz

Windows 7 VM’nizi en son sürüm olana kadar güncelleyin

Windows 10 .

Çalıştırın ve ISO’yu PC’nize indirin

ISO’yu VM’nize bağlayın

Eğer Pencere görünümü modunda iseniz:

Mac menü çubuğunda Cihazlar’ı tıklayın

CD / DVD Seçin 1

Connect Image’ı seçin

Parallels-Windows-7-Windows-10a-Nas%C4%B1l-Y%C3%BCkseltilir_1.png

Eğer Tutarlılık görünüm modunda iseniz:

Paralellikler menü simgesini tıklayın

Cihazlara Gitin

CD / DVD Seçin 1

Görüntüyü Bağla’yı seçin

Parallels-Windows-7-Windows-10a-Nas%C4%B1l-Y%C3%BCkseltilir_2.png

Dosya Gezgini’ni açın

Bu PC’ye Git

Monte edilen görüntüden Kur’u çalıştırın

ekrandaki yönergeleri takip edin

VM’yi yeniden başlatın

Bu adımları uygulayarak, Mac için Parallels Desktop’ta Windows 7’yi Windows 10’a başarıyla yükseltebilirsiniz.

Bu adımlara hazırlanmak için PC’nizin iki işletim sistemini paralel olarak çalıştırmak için yeterli işlem gücüne sahip olması gerektiğini unutmayın.

Ayrıca, Windows 7’den Windows 10’a yükseltme için en az 10 GB sabit disk alanınız olduğundan emin olun.

Bu ölçütleri karşılarsanız, yükseltme işleminin sorunsuz bir şekilde yapılması gerekir.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6