Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

SK hynix, Computex'te GDDR7 bellek yongalarını gösterdi

Smartsis Çevrimdışı

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,510
4,325
3,424
1718446546452.png

Önde gelen yarı iletken bellek üreticileri, grafik işlemcilerle kullanılan bellek için JEDEC'in yeni standardı olan GDDR7'nin seri üretim planlarını duyurdu. GDDR7'nin çıkışı, oyunlar ve kaynak yoğun uygulamalar için gerekli olan grafik sistemlerinin performansında büyük bir sıçrama vadetmesi nedeniyle tüketiciler tarafından heyecanla bekleniyor.

SK hynix: GDDR7 Üretimi için 2025'e Odaklanıyor​

SK hynix, Computex 2024 fuarında GDDR7 ürün gamını sergiledi. Şirket yetkililerinin açıklamalarına göre, seri üretim planı sadece 2025'in ilk çeyreğine denk geliyor. Bu durum, SK hynix'in yeni standardın çip üretimine başlayan "büyük üçlü" içerisinde sonuncu olmasına neden oluyor.

Rakipler Önde Gidiyor​

SK hynix'in rakipleri onu geride bırakıyor. Samsung, GDDR7'nin test üretimine başladı ve 2024 yılının sonuna kadar sevkiyatlara başlamayı hedefliyor. Micron ise bu yılın sonuna kadar üretime başlamayı ve ilk çipleri ürünlere entegre etmek için ortaklarına göndermeyi amaçlıyor.

Rekabet Avantajı ve Zamanlama​

SK hynix, pazar liderlerinden neredeyse bir yıl geride kalmakla karşı karşıya. Ancak endüstri standardı bellek kullanıldığında seri üretimin başlama zamanı o kadar kritik değil. Önemli olan, çiplerin test ve entegrasyon için ortaklara zamanında ulaşmasıdır.

SK hynix'in GDDR7 Planları​

SK hynix, Computex 2024'te çalışan GDDR7 örneklerini sergiledi ve 16 Gbit ve 24 Gbit'lik çiplerin 40 Gbit/s'ye kadar veri iletim hızlarına sahip olduğu üretim planlarını açıkladı. Ancak daha yüksek performanslı ve dolayısıyla daha pahalı konfigürasyonların ne zaman hazır olacağı henüz bilinmiyor. Bu arada Samsung ve Micron, 16-Gbit çiplerle 32 Gbit/s'lik hızlarla üretime başlayacaklar. Daha hızlı yongalarla piyasaya çıkmak, SK hynix için ciddi bir rekabet avantajı olurdu.

GDDR7'nin Beklentileri​

Piyasa, GDDR7'nin çıkışını büyük bir ilgiyle bekliyor. Yeni standart, önceki versiyona kıyasla önemli bir performans ve bant genişliği artışı vaat ediyor. Bu, bulut tabanlı oyunlar, metaverse ve endüstriyel görselleştirme gibi en yoğun kaynak tüketen uygulamalar için daha güçlü grafik kartları ve işlemcilerin üretilmesine olanak tanıyacak. Yakın gelecek, bu vaat edici ürünün pazarındaki aktif rekabetin yaşandığı bir dönem olacak.

Bu yeni bellek teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi özellikler sizi en çok heyecanlandırıyor? Yorumlarınızı bekliyoruz!

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6