- 8 Haz 2024
- 8,520
- 4,325
- 3,424

Microsoft, eski bilgisayar sahiplerinin Windows 10 ve Windows 11'e ücretsiz olarak güncellenmesine olanak tanıyan son "açığı" kapattı. Artık Windows 7 veya Windows 8'in lisanslı kopyalarına sahip kullanıcılar, Microsoft'un en yeni işletim sisteminin özelliklerinden yararlanmak istiyorlarsa yeni bir lisans satın almak zorundalar.
Ücretsiz Güncelleme Teklifi Sonlandı
Microsoft'un resmi blogundan yapılan açıklamaya göre; "Windows 10/11'e ücretsiz güncelleme teklifi 29 Temmuz 2016'da sona erdi. Windows 7/8'den Windows 10 veya 11'e ücretsiz yükseltme yolları artık kaldırıldı. Windows 10'dan Windows 11'e yükseltme hala ücretsiz."Eski Sürüm Kullanıcıları İçin Teklif
Microsoft, Windows 7 ve Windows 8'in lisanslı sürümlerine sahip kullanıcılara Windows 10'a ücretsiz olarak geçme teklifini sunmuştu. Bu teklif, Windows 10'un piyasaya sürülmesinden tam bir yıl sonra, 31 Temmuz 2016'ya kadar geçerliydi.Engelli özellikleri kullanan eski Windows sürümü kullanıcıları için, örneğin "Ekran Okuyucu" gibi, Microsoft Windows 10'a geçiş teklifini 2017 yılının sonuna kadar uzattı.
Ücretsiz Güncellemenin Bitişi
Formal olarak, bu teklifin sona ermesi gerekiyordu. Ancak, Microsoft bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Gerçekte, Windows 7 ve Windows 8'den Windows 10'a geçiş olanağı yakın zamana kadar devam etti. Ancak geçtiğimiz hafta şirket, bu "açığı" kapattığını duyurdu.Windows'un Değişen Piyasa Dinamikleri
Microsoft'un bu adımı, şirketin işletim sistemi piyasasında daha istikrarlı ve karlı bir konuma gelmek istemesinin bir göstergesi olarak görülebilir. Piyasa dinamikleri hızla değişiyor ve ücretsiz güncellemeler, birçok kullanıcıyı daha yeni ve gelişmiş özelliklere sahip işletim sistemlerine çekmek için cazip bir yöntem olarak kullanılıyordu. Bununla birlikte, Microsoft'un bu tekliften vazgeçmesi, şirketin artık Windows 10 ve 11'in daha geniş bir kullanıcı tabanına sahip olduğuna ve ücretsiz teklifler yerine doğrudan satışlara odaklanabileceğine inandığını gösteriyor.Aynı zamanda, bu, kullanıcıların işletim sistemlerini güncel tutmalarının ve en yeni güvenlik ve özellik güncellemelerinden yararlanmalarının önemini de vurgulamaktadır. Bu strateji, Microsoft'un gelecekteki işletim sistemlerine olan talebi artırmak ve rekabetçi teknoloji piyasasında lider konumunu korumak için atılmış önemli bir adımdır.