Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

Windows İşletim Sisteminde Silinen veya Kaybolan Veriler Nasıl Kurtarılır?

Smartsis Çevrimiçi

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,520
4,325
3,424
Bilgisayarınızda kaybolan veya yanlışlıkla silinen dosyaları nasıl kurtaracağınızı bilmiyorsanız inceleyebilirsiniz.

Windows İşletim Sisteminde Silinen veya Kaybolan Veriler Nasıl Kurtarılır?

Bilgisayar kullanıcılarının karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, silinen veya kaybolan verilerin geri getirilmesidir.
Neyse ki, Windows işletim sistemi bu tür durumlar için çeşitli yöntemler sunar.
Bu yazıda, silinen veya kaybolan verilerin nasıl kurtarılabileceğini adım adım anlatacağız.

Geri Dönüşüm Kutusu’nu Kontrol Edin​

Silinen dosyaların ilk kontrol edilmesi gereken yeri Geri Dönüşüm Kutusu'dur. Windows'ta silinen dosyalar genellikle doğrudan Geri Dönüşüm Kutusu'na gönderilir ve burada kurtarılmayı bekler. Geri Dönüşüm Kutusu'ndan dosya kurtarmak için şu adımları izleyin:

1. Masaüstündeki "Geri Dönüşüm Kutusu" simgesine çift tıklayın.

2. Kurtarmak istediğiniz dosyayı bulun.

3. Dosyaya sağ tıklayın ve "Geri Yükle" seçeneğini seçin.

Bu işlem, dosyayı silindiği konuma geri yükleyecektir. Eğer dosya Geri Dönüşüm Kutusu'nda değilse, diğer yöntemleri denemelisiniz.

Önceki Sürümleri Kullanarak Dosya Kurtarma​

Windows işletim sistemi, dosya ve klasörlerin önceki sürümlerini saklama özelliğine sahiptir. Bu özellik, silinen veya kaybolan dosyaların önceki sürümlerini kurtarmayı mümkün kılar. Önceki sürümleri kullanarak dosya kurtarmak için şu adımları izleyin:

1. Dosyanın veya klasörün bulunduğu konuma gidin.

2. Dosya veya klasöre sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.

3. "Önceki Sürümler" sekmesine tıklayın.

4. Kurtarmak istediğiniz sürümü seçin ve "Geri Yükle" butonuna tıklayın.

Bu yöntem, özellikle dosya veya klasörün yakın zamanda yedeklenmiş bir sürümüne ihtiyaç duyduğunuzda kullanışlıdır.

Dosya Kurtarma Yazılımları Kullanma​

Eğer yukarıdaki yöntemlerle dosyalarınızı geri getiremediyseniz, üçüncü taraf dosya kurtarma yazılımlarını kullanabilirsiniz. Bu yazılımlar, silinen dosyaları derinlemesine tarayarak kurtarabilir. İşte popüler dosya kurtarma yazılımlarından bazıları:

Recuva

Recuva, kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü tarama özellikleri ile popüler bir dosya kurtarma yazılımıdır. Recuva'yı kullanarak dosya kurtarmak için:

1. Recuva'yı indirin ve kurun.

2. Programı çalıştırın ve tarama yapmak istediğiniz sürücüyü seçin.

3. "Tara" butonuna tıklayarak tarama işlemini başlatın.

4. Bulunan dosyaları seçin ve "Kurtar" butonuna tıklayarak kurtarma işlemini tamamlayın.

EaseUS Data Recovery Wizard

EaseUS Data Recovery Wizard, kullanıcı dostu arayüzü ve yüksek başarı oranı ile bilinen bir diğer dosya kurtarma yazılımıdır. EaseUS Data Recovery Wizard'ı kullanarak dosya kurtarmak için:

1. EaseUS Data Recovery Wizard'ı indirin ve kurun.

4. Bulunan dosyaları seçin ve "Kurtar" butonuna tıklayarak kurtarma işlemini tamamlayın.

Disk Drill

Disk Drill, geniş dosya formatı desteği ve güçlü kurtarma algoritmaları ile popüler bir dosya kurtarma yazılımıdır. Disk Drill'i kullanarak dosya kurtarmak için:

1. Disk Drill'i indirin ve kurun.

Windows işletim sisteminde silinen veya kaybolan verilerinizi geri getirmek için yukarıdaki yöntemlerden birini veya birkaçını kullanabilirsiniz. Geri Dönüşüm Kutusu, Önceki Sürümler ve dosya kurtarma yazılımları, veri kaybını önlemenize ve önemli dosyalarınızı geri kazanmanıza yardımcı olacaktır.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6