Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

Daha neler göreceğiz? Windows 11'i kurarken oyun oynayabileceksiniz

Smartsis Çevrimiçi

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,520
4,325
3,424
1718961441598.png

The Verge'in kıdemli editörü Tom Warren, Surface Laptop Studio 2'yi açtığında Microsoft'un işletim sistemi güncellemelerini kurarken kullanıcıya modern bir SkiFree versiyonunda oynamayı önerdiğini fark etti. Warren'a göre bu, Microsoft'un üç yıl önce Edge tarayıcısına eklediği gizli sörf oyunuyla aynı. Bu küçük easter egg, 1991'de Windows için Microsoft Entertainment Pack 3'ün bir parçası olarak yayınlanan SkiFree adlı oyuna çok benziyor.

Oyun Seçeneği​

Görünüşe göre bu oyun seçeneği, büyük Windows güncellemeleri mevcut olduğunda ya da kullanıcıların Windows'un yedek kopyasından ayarları geri yüklemesinde ortaya çıkıyor. Bu teklifin sadece yeni Surface cihazlarıyla sınırlı olup olmadığı veya Microsoft'un bu oyunu Windows 11 kurulum sürecine genel olarak ekleyip eklemeyeceği henüz belirsiz. Şirket, gazetecinin talebine henüz yanıt vermedi.

Windows Kurulumunun Evrimi​

Yıllar içinde Microsoft, her yeni işletim sistemi sürümüyle Windows kurulumunu daha modern ve daha basit hale getirdi. Deneyimli kullanıcılar, Windows'un "gençlik yıllarında" bu sürecin ne kadar kullanıcı dostu olmadığını hatırlayacaklardır. Güncellemelerin kurulumu sırasında birkaç dakikalık bekleme süresini hafifleten bu küçük eğlenceli oyunun eklenmesi, Microsoft'un akıllıca bir adım attığını gösteriyor.

Gelecekteki Sürprizler​

Bu eğlenceli adım, Microsoft'un kullanıcı deneyimini önemsediğinin ve süreçlerini daha kullanıcı dostu hale getirmek için ne kadar çaba sarf ettiğinin bir göstergesi olabilir. Belki de ilerleyen dönemlerde Windows kurulumları veya güncelleme süreçlerinde kullanıcılara sunulacak daha birçok sürprizle karşılaşabiliriz.

Bu tür easter egg'lerin, özellikle uzun süren kurulum veya güncelleme işlemleri sırasında kullanıcılara daha hoş bir deneyim sunmak adına kullanılması, teknolojik ürünlerde kullanıcı dostu yaklaşımların bir yansıması olabilir. Bu nedenle, Microsoft ve diğer teknoloji devlerinin gelecekteki ürünlerinde veya hizmetlerinde bizi ne gibi sürprizlerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6