Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir? (2024) Güncel DNS Listesi

Smartsis Çevrimdışı

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,540
4,325
3,424
DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir? (2024) Güncel DNS Listesi

DNS (Domain Name System) ayarlarını değiştirmek, internet bağlantınızı optimize etmenin ve daha hızlı bir web deneyimi yaşamanın bir yoludur. Ancak, DNS ayarlarını değiştirmek teknik bir konu gibi görünebilir, ancak aslında oldukça basittir. İşte adım adım DNS ayarlarını değiştirmenin yolları:

1. DNS Ayarlarını Açma​

İlk adım olarak, bilgisayarınızın veya cihazınızın ağ ayarlarına girin. Genellikle bu ayarlara "Ağ ve İnternet" veya "Bağlantılar" bölümünden erişilebilir. Ardından, kullanmakta olduğunuz ağ bağlantısını seçin (kablolu veya kablosuz) ve "Ağ Ayarlarını Değiştir" veya benzeri bir seçeneği tıklayın.

2. DNS Ayarlarını Düzenleme​

Ağ ayarları penceresinde, genellikle "IP Ayarlarını Otomatik Al" veya "DNS Ayarlarını Otomatik Al" seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneği manuel olarak düzenlemek için, bu seçeneği seçip "İp Detaylarını Göster" veya benzeri bir seçeneği tıklayın.

3. DNS Sunucularını Değiştirme​

Şimdi, DNS sunucularını değiştirebilirsiniz. Genellikle "DNS Sunucusu" veya "Öncelikli DNS Sunucusu" ve "Alternatif DNS Sunucusu" gibi alanlar bulunur. İşte burada, yeni DNS sunucularınızı girmeniz gerekecek. Örneğin, Google'ın DNS sunucuları olan "8.8.8.8" ve "8.8.4.4" gibi.

4. Değişiklikleri Kaydetme ve Çıkma​

Yaptığınız değişiklikleri kaydedip çıkmak için, ayarları değiştirdikten sonra "Kaydet" veya "Tamam" düğmesini tıklayın. Ardından, ağ ayarları penceresini kapatabilirsiniz. Yapılan değişiklikler hemen etkili olmayabilir, bu nedenle bilgisayarınızı veya cihazınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

2024 Güncel DNS Listesi​

İşte 2024 yılı için güncel DNS sunucu adreslerinden oluşan bir liste:

• Google DNS: 8.8.8.8, 8.8.4.4
  • Cloudflare DNS: 1.1.1.1, 1.0.0.1
  • OpenDNS: 208.67.222.222, 208.67.220.220
DNS ayarlarını değiştirmek, internet bağlantınızı optimize etmenin ve daha hızlı bir web deneyimi yaşamanın kolay bir yoludur. Adım adım rehberimizi izleyerek, DNS ayarlarınızı kolayca değiştirebilir ve en güncel DNS sunucularını kullanabilirsiniz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6