Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

Intel LGA 1700 işlemcilerine özel sıcaklık düşüren özel kapak üretildi

Smartsis Çevrimdışı

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,520
4,325
3,424
Intel LGA 1700 işlemcilerine özel sıcaklık düşüren özel kapak üretildi

Thermal Grizzly, Intel Core 12., 13. ve 14. nesil işlemciler için özel bir ısı dağıtım kapağı olan Intel Heatspreader V1'i piyasaya sürdü. Bu kaplama, LGA 1700 formunda.

Kurulumu için işlemcinin önceden kafasının alınması gereken bu özel kaplama, işlemcinin garantisini iptal etse de daha yüksek bir hız aşırtma potansiyeli sunuyor. Thermal Grizzly'nin iddiasına göre, bu özel kaplama, sıvı soğutma sistemleriyle birlikte kullanıldığında işlemci sıcaklığını standart yapılandırmaya göre 14.8 derece Celsius düşürebiliyor.

İç Test Sonuçları​

Şirketin açıklamasına göre, iç testlerde Intel High Performance Heatspreader V1 kullanılarak Intel Core i5-14600K işlemci, 5.6 GHz hızında ve 1.4 V (vCore) çekirdek geriliminde çalıştırıldı. Bu testler, 200 mm Noctua fanlar ile Watercool MO-RA3 özel soğutma çözümü kullanılarak gerçekleştirildi. Standart ısı dağıtım kapağı ile işlemci sıcaklığı 92.1 °C iken, Intel High Performance Heatspreader V1 ile bu sıcaklık 77.3 °C'ye düştü.

Fiyat ve Satın Alma​

Intel High Performance Heatspreader V1, Thermal Grizzly'nin resmi çevrim içi mağazasında 44,90 € fiyatla sunuluyor.

Özellikler ve Uyum​

Bu özel kaplama, işlemci yüzey alanını standart kaplamalara göre %207 daha fazla hale getirirken, nikel kaplı bakır kullanılarak üretilmiştir. Intel High Performance Heatspreader V1, hava veya sıvı soğutma sistemleriyle uyumludur.

AMD İşlemciler İçin de Özel Kaplama Geliyor​

Thermal Grizzly, gelecekte AMD işlemciler için de özel bir ısı dağıtım kapağı olan Socket AM5 için özel bir kaplama piyasaya sürmeyi planlıyor.

Bu özel kaplamalar, kullanıcıların işlemcilerinden en iyi performansı almasını sağlayacak ve aşırma meraklıları için ideal bir seçenek olacak gibi görünüyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6