- 8 Haz 2024
- 8,510
- 4,325
- 3,424

LinkedIn, yapay zeka tabanlı bir dizi yeni hizmetini tanıttı. Şirket, iş arama ve başvuru sürecini, eğitim materyallerinin seçimini, CV oluşturmayı ve referans mektupları yazmayı kolaylaştıran geniş bir araç yelpazesi sunuyor. LinkedIn, 2007 yılından beri yapay zeka ile çalıştığını ve bu teknolojiyi varoluşunun ilk günlerinden itibaren ürünlerine entegre ettiğini vurguluyor.
Yapay Zeka ile İş ve Eğitim
LinkedIn Ürün Başkanı Tomer Cohen, "2007 yılından beri yapay zeka ile çalışıyoruz. Bu, insanları bir araya getirmek, ekosistemin güvenliğini ve güvenini korumak için aktif olarak kullandığımız güçlü bir araç" dedi. Ekim 2023'te şirket, OpenAI tabanlı bir araç seti başlattı ve bir ay sonra okuma ve yazma araçları ile işe alım ilanları ve şirket sayfaları oluşturmaya yardımcı olan araçlar ekledi.LinkedIn'in Microsoft ve OpenAI İle İşbirliği
LinkedIn, Microsoft'un bir parçasıdır ve %49 hissesi bulunan OpenAI ile işbirliği yapmaktadır. Bu, LinkedIn'in kendi yapay zeka alanındaki önemli gelişimleriyle birlikte, OpenAI'ın yenilikleri ve yatırımlarıyla ilgili yükü azaltarak, kendi yapay zeka araçlarını oluşturup entegre etmeye odaklanmasına olanak tanır.İş Arama ve Eğitimde Yapay Zeka Kullanımı
LinkedIn, iş arama sürecini objektif verilere ve mevcut iş ilanlarına dayanan diyalog tabanlı ipuçlarıyla kolaylaştıran yeni bir yöntem sunuyor. Yapay zeka, kullanıcıların özgeçmişleri ve profesyonel deneyimleri hakkında ek bilgi sağlayabilir ve eşlik eden veya öneri niteliğinde mektuplar oluşturabilir.Ayrıca, LinkedIn, video formatında eğitim platformunu geliştirmeye devam ediyor. Cohen'e göre, yapay zeka ile ilişkili kurs ziyaretleri, teknik ve genel eğitim modüllerini içeren AI'ye giriş gibi kurslar %160 arttı.
Yapay Zeka Destekli Uzman Tavsiyeleri
LinkedIn, Premium aboneleri için yapay zeka tabanlı uzman tavsiyeleri sunmaya başladı. Ünlü eğitmenlerin deneyiminden öğrenilen yapay zeka, kullanıcılara kişiselleştirilmiş yanıtlar sağlıyor. Gelecekte, Premium aboneler, LinkedIn Learning kurslarını izlerken kişisel koçlardan da yararlanabilecekler.LinkedIn'in yapay zeka tabanlı hizmetleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu tür teknolojilerin iş arama ve eğitim süreçlerine etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?