Micron, Idaho ve New York'ta inşa edeceği yeni fabrikalar için kesin başlangıç tarihlerini belirledi. İşte detaylar..
Micron, 2022 yılında ABD'de iki yeni fabrika inşa etme planlarını duyurduğunda, bu tesislerin "on yılın sonuna doğru" faaliyete geçirilmesi planlanmıştı. Ancak bu hafta şirket, bu fabrikaların daha kesin başlangıç tarihlerini duyurdu: Idaho'daki fabrikanın üretimine 2027 mali yılında başlanacak, New York'taki ise 2028 mali yılında.
İdaho Fabrikası: 2027 Mali Yılında Üretime Geçiş
İdaho'daki yeni Micron fabrikası, 2027 mali yılı içinde, yani Eylül 2026'dan Eylül 2027'ye kadar olan dönemde üretime geçmeyi planlıyor. Bu tesisin faaliyete geçirilmesi sürecinde inşaat ve üretim hazırlıkları kadar DRAM bellek talebinin dinamikleri de kritik bir rol oynayacak.
New York Fabrikası: 2028 Mali Yılında Bekleniyor
New York'taki fabrikanın ise 2028 mali yılı içinde, yani Eylül 2027'den Eylül 2028'e kadar olan dönemde faaliyete geçmesi bekleniyor. Bu tesisin açılış tarihi, inşaatın ilerleyişi ve yerel düzenleyici süreçlerin tamamlanmasına bağlı olarak netlik kazanacak.
Micron'ın 2024 Mali Yılı Kapital Harcamaları ve Stratejileri
Micron'un 2024 mali yılı için sermaye harcaması planı yaklaşık olarak 8 milyar doları buluyor. Bu dönemde fabrika inşaatı, yeni ekipmanlar ve üretim tesislerinin modernizasyonu için yaklaşık 3 milyar dolar harcanacak.
2025 Mali Yılında Öngörülen Yatırımlar
2025 mali yılında Micron, teknoloji ve üretim kapasitelerinin geliştirilmesine yaklaşık olarak gelirinin %30'unu ayırarak önemli bir sermaye yatırımı yapmayı planlıyor. Şirketin çeyreklik sermaye harcamalarının 3 milyar doları aşması bekleniyor ki bu da 2025 mali yılında toplamda yaklaşık 12 milyar dolarlık bir harcama demek.
İdaho ve New York'taki Yeni Fabrikalar İçin Harcanacak Yatırımlar
2025 mali yılında Micron'un İdaho ve New York'taki yeni fabrikaların inşaatına yönelik olarak 2 milyar doların üzerinde bir yatırım yapılması planlanıyor. İdaho'daki fabrika inşaatı halihazırda devam ediyor. New York'taki fabrikanın inşaatına ise yerel düzenleyici süreçler tamamlanıncaya kadar başlanamayacak.