- 8 Haz 2024
- 8,520
- 4,325
- 3,424
Nyobolt, elektrikli araçlar için sadece 5 dakikada %80'e kadar şarj olabilen bir batarya geliştirdi
Kembridj merkezli Nyobolt şirketi, kompakt ve güçlü bir akü geliştirdi. Bu yeni akü, çok kısa bir sürede şarj olabilme özelliğiyle dikkat çekiyor.
Sonuç olarak, Nyobolt'un başarıları etkileyici olsa da, geliştiricilerin yeni teknolojiyi çeşitli işletim koşullarında, özellikle de zorlu hava şartlarında test etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Kembridj merkezli Nyobolt şirketi, kompakt ve güçlü bir akü geliştirdi. Bu yeni akü, çok kısa bir sürede şarj olabilme özelliğiyle dikkat çekiyor.
Rekor Hızda Şarj Edilebilirlik
İlk gösteriminde, Nyobolt'un yenilikçi aküsü, %10'dan %80'e kadar sadece beş dakikadan az bir sürede şarj olmayı başardı.Tesla'yı Geride Bırakan Performans
35 kWh kapasiteli bu akü, Interesting Engineering'in raporuna göre, sadece 4 dakika 37 saniyede %80'e ulaşarak şarj hızı rekoru kırdı. Bu hızlı şarj sayesinde, bir spor aracının menzili 120 mil (yaklaşık 193 km) artırıldı.Yenilikçi Teknoloji ve Malzemeler
Nyobolt'un teknolojisi, yeni nesil patentli karbon ve metal oksit anot malzemelerinin kullanımına dayanıyor. Ayrıca düşük impedanslı hücre tasarımıyla birlikte entegre güç elektroniği ve yazılım geliştirdi.Dayanıklılık ve Uzun Ömür
Motor 1'in verilerine göre, Nyobolt'un aküsü, 4000 hızlı şarj döngüsüne dayanabiliyor ve bu da yaklaşık 600.000 mil (966.000 km) gerçek dünya kullanımına eşdeğer. Bu süreçten sonra bile akü, %80'e kadar şarj olma kapasitesini koruyor.Üretim Planları ve Gelecek
Nyobolt, bu yılın başlarında 1000 ünite ile sınırlı bir üretim başlatmayı planlıyor. Esnek üretim modeli sayesinde, üretimi yıllık iki milyon aküye kadar çıkarabileceklerini belirtiyorlar.Elektrikli Araçlara Geçişte Önemli Etki
Uzmanlar, bu tür teknolojilerin benimsenmesinin elektrikli araçlara geçişi hızlandırabileceğini vurguluyor. İngiltere Enerji Bakanlığı'nın tahminlerine göre, elektrikli araçların kullanımı, mil başına benzinli araçlara göre %35-75 daha ucuz olabilir. Ayrıca, tam bir geçiş, ülkenin karbon salınımını neredeyse %12 azaltabilir.Sonuç olarak, Nyobolt'un başarıları etkileyici olsa da, geliştiricilerin yeni teknolojiyi çeşitli işletim koşullarında, özellikle de zorlu hava şartlarında test etmeleri gerektiği vurgulanıyor.