Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

Nyobolt, 5 dakikada %80'e çıkabilen batarya geliştirdi

Smartsis Çevrimdışı

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,520
4,325
3,424
Nyobolt, elektrikli araçlar için sadece 5 dakikada %80'e kadar şarj olabilen bir batarya geliştirdi

Nyobolt, 5 dakikada %80'e çıkabilen batarya geliştirdi

Kembridj merkezli Nyobolt şirketi, kompakt ve güçlü bir akü geliştirdi. Bu yeni akü, çok kısa bir sürede şarj olabilme özelliğiyle dikkat çekiyor.

Rekor Hızda Şarj Edilebilirlik​

İlk gösteriminde, Nyobolt'un yenilikçi aküsü, %10'dan %80'e kadar sadece beş dakikadan az bir sürede şarj olmayı başardı.

Tesla'yı Geride Bırakan Performans​

35 kWh kapasiteli bu akü, Interesting Engineering'in raporuna göre, sadece 4 dakika 37 saniyede %80'e ulaşarak şarj hızı rekoru kırdı. Bu hızlı şarj sayesinde, bir spor aracının menzili 120 mil (yaklaşık 193 km) artırıldı.

Yenilikçi Teknoloji ve Malzemeler​

Nyobolt'un teknolojisi, yeni nesil patentli karbon ve metal oksit anot malzemelerinin kullanımına dayanıyor. Ayrıca düşük impedanslı hücre tasarımıyla birlikte entegre güç elektroniği ve yazılım geliştirdi.

Dayanıklılık ve Uzun Ömür​

Motor 1'in verilerine göre, Nyobolt'un aküsü, 4000 hızlı şarj döngüsüne dayanabiliyor ve bu da yaklaşık 600.000 mil (966.000 km) gerçek dünya kullanımına eşdeğer. Bu süreçten sonra bile akü, %80'e kadar şarj olma kapasitesini koruyor.

Üretim Planları ve Gelecek​

Nyobolt, bu yılın başlarında 1000 ünite ile sınırlı bir üretim başlatmayı planlıyor. Esnek üretim modeli sayesinde, üretimi yıllık iki milyon aküye kadar çıkarabileceklerini belirtiyorlar.

Elektrikli Araçlara Geçişte Önemli Etki​

Uzmanlar, bu tür teknolojilerin benimsenmesinin elektrikli araçlara geçişi hızlandırabileceğini vurguluyor. İngiltere Enerji Bakanlığı'nın tahminlerine göre, elektrikli araçların kullanımı, mil başına benzinli araçlara göre %35-75 daha ucuz olabilir. Ayrıca, tam bir geçiş, ülkenin karbon salınımını neredeyse %12 azaltabilir.

Sonuç olarak, Nyobolt'un başarıları etkileyici olsa da, geliştiricilerin yeni teknolojiyi çeşitli işletim koşullarında, özellikle de zorlu hava şartlarında test etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6