- 8 Haz 2024
- 8,520
- 4,325
- 3,424

Microsoft, Windows 11 güncellemesi kapsamında "Maps" (Haritalar) ve "Movies & TV" (Filmler ve TV) uygulamalarını standart uygulama setinden çıkarmayı planlıyor. Bu adım, Microsoft'un işletim sistemi çerçevesinde çalışma ortamını ve işlevselliği optimize etme isteğini yansıtabilir ve bahsedilen uygulamaların kullanıcılar arasındaki muhtemel düşük popülerliği göz önüne alabilir.
Windows 11'de Standart Uygulamalar Arasından İki Uygulama Çıkarılıyor
Microsoft, Windows 11'de önemli değişiklikler yapılacağını duyurdu ve bu değişiklikler şu anda yalnızca Windows Insider programının bir parçası olan kullanıcıları etkiliyor. Özellikle, yeni Windows 11 Insider Preview Build 25987 sürümünde, "Maps" ve "Movies & TV" uygulamaları artık işletim sistemi temiz bir kurulumunda standart program setinin bir parçası olmayacak. Ancak Microsoft, bu uygulamaları kullanıcıların indirmesine olanak tanımaya devam edecek. Varolan bir işletim sistemi üzerinde yapılan güncellemelerde bu iki uygulama korunacak.Microsoft'un İkinci Planı
Bu karar, Microsoft'un disk alanını boşaltma ve OS dağıtımındaki program setini basitleştirme isteğiyle açıklanabilir, özellikle de bu uygulamaların kullanıcılar arasında popüler olmadığı göz önüne alındığında. Ancak, Canary kanalında test edilen değişiklikler her zaman son ürün sürümlerine yansımazlar.Yeni Sürüm ile Gelen Diğer Değişiklikler
Yukarıda bahsedilen değişikliklere ek olarak, yeni sürümde diğer güncellemeler de yer almaktadır. Bunlar arasında, başlangıçta sistemin kurulumu sırasında indirilen sürücülerin nasıl yükleneceğine dair güncellemeler bulunmaktadır. Ayrıca, Microsoft Store'da oyunların yüklenme sürecini kolaylaştıran iyileştirmeler yapılmıştır. Ayrıca, Windows Share işlevine yapılan değişiklikler, verilerin çevre ile daha hızlı paylaşılmasını sağlayarak performansı artırmıştır.Değişiklikler Kullanıcı Tercihlerini Yansıtıyor
Yapılan değişiklikler, Microsoft'un kullanıcılarının tercihlerini dikkatle takip ettiğini ve yazılı platformun işlevselliği ile kullanım kolaylığının optimal bir dengeyi bulunması için denemelere hazır olduğunu göstermektedir.Windows 11, kullanıcılarının geri bildirimlerini dikkate alarak sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Microsoft, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve işletim sistemi hakkında olumlu değişiklikler yapmak için kararlı bir şekilde çalışmaktadır.