Neler yeni

HOŞ GELDİNİZ.. DONANIM DESTEK DRIVER ANAKART PROGRAM WINDOWS MacOS LINUX

Formumuzdan Yararlanmak İçin Lütfen Üye Olunuz..

YouTube Kids'in Ebeveyn Kontrolleri Nasıl Ayarlanır Adım Adım Rehber

Smartsis Çevrimiçi

Smartsis

Donanım Destek
Yönetici
** Bilişim Uzmanı **
8 Haz 2024
8,520
4,325
3,424
YouTube Kids’in evebeyn ayarlarının nasıl olması gerektiğini bilmiyorsanız inceleyebilirsiniz.

YouTube Kids'in Ebeveyn Kontrolleri Nasıl Ayarlanır Adım Adım Rehber

YouTube Kids, çocukların güvenli ve uygun içeriklere erişimini sağlamak amacıyla ebeveynlere çeşitli kontrol seçenekleri sunar. Bu kontroller sayesinde ebeveynler, çocuklarının izlediği içerikleri ve izleme sürelerini yönetebilirler. İşte YouTube Kids'in ebeveyn kontrollerinin nasıl ayarlanacağına dair adım adım rehberimiz.

YouTube Kids Hesabı Nasıl Oluşturulur?​

YouTube Kids'te ebeveyn kontrollerini ayarlamak için öncelikle bir YouTube Kids hesabı oluşturmanız gerekmektedir. İşte bu sürecin adımları:

1. Uygulamayı İndirin: YouTube Kids uygulamasını App Store veya Google Play Store'dan indirin.

2. Giriş Yapın: YouTube Kids uygulamasını açın ve mevcut Google hesabınızla giriş yapın.

3. Profil Oluşturun: Çocuğunuz için bir profil oluşturun. Bu aşamada, çocuğunuzun yaşını ve ilgi alanlarını belirterek uygun içeriklerin filtrelenmesini sağlayabilirsiniz.

Ebeveyn Ayarları Nasıl Yapılır?​

YouTube Kids hesabınızı oluşturduktan sonra, ebeveyn ayarlarını yaparak çocuğunuzun izleme deneyimini daha güvenli hale getirebilirsiniz. İşte bu ayarların adımları:

1. Ayarlar Menüsüne Girin: YouTube Kids uygulamasında sağ üst köşede yer alan kilit simgesine dokunun. Ardından, ebeveyn doğrulamasını tamamlayarak ayarlar menüsüne erişin.

2. İçerik Kontrollerini Ayarlayın: İçerik kontrolleri bölümünden, çocuğunuzun yaşına uygun içerikleri seçebilir ve belirli videoları veya kanalları engelleyebilirsiniz.

3. İzleme Süresini Ayarlayın: Çocuğunuzun günlük izleme süresini sınırlayabilirsiniz. Bu ayar, çocuğunuzun ekrana fazla zaman harcamasını önlemeye yardımcı olur.

Ekstra Güvenlik Önlemleri​

YouTube Kids, çocukların güvenliğini sağlamak amacıyla ek güvenlik önlemleri de sunar. Bu önlemler, çocuğunuzun dijital dünyada güvende kalmasına yardımcı olur. İşte bu önlemlerden bazıları:

1. Ebeveyn Onayı: Çocuğunuzun yeni içeriklere erişim sağlaması için ebeveyn onayı gerektirebilirsiniz. Bu, çocuğunuzun yalnızca sizin onayladığınız videoları izlemesini sağlar.

2. Arama Fonksiyonunu Kapatma: YouTube Kids'te arama fonksiyonunu kapatarak, çocuğunuzun sadece önerilen videoları izlemesini sağlayabilirsiniz. Bu, rastgele içeriklere erişimini engeller.

3. İzleme Geçmişi: Çocuğunuzun izleme geçmişini düzenli olarak kontrol ederek, hangi videoları izlediğini ve ne tür içeriklere ilgi duyduğunu takip edebilirsiniz.

YouTube Kids, ebeveynlerin çocuklarının izleme deneyimini kontrol altında tutmasını sağlayan güçlü araçlar sunar. Bu araçları kullanarak, çocuğunuzun dijital dünyada güvende kalmasını ve uygun içeriklerle eğlenmesini sağlayabilirsiniz. Adım adım rehberimizi takip ederek, YouTube Kids'te ebeveyn kontrollerini kolayca ayarlayabilir ve çocuğunuzun izleme deneyimini güvenli hale getirebilirsiniz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6